Valpreventie voor ouderen

Merk je dat je tijdens het ouder worden steeds vaker valt en hierdoor bang bent om jouw dagelijkse activiteiten verder uit te voeren? Dan kan valpreventie een oplossing bieden!

Het komt steeds vaker voor dat ouderen vallen door aandoeningen zoals dementie, Parkinson of simpelweg door een verminderde spierkracht en coördinatie. Wanneer jouw spierkracht en coördinatie vermindert, wordt het steeds moeilijker om je balans te kunnen corrigeren. Dit leidt uiteindelijk tot een vaak pijnlijke val.

Een val kan veel impact hebben op je dagelijks leven. Je hoeft maar net verkeerd te vallen waardoor je bijvoorbeeld een heup of been breekt. Bij de ouder wordende mens kan het revalidatieproces van een botbreuk erg lang duren.

Om jouw spierkracht en coördinatie weer in balans te krijgen, hebben wij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in behandeling van mensen met een verhoogd valrisico. Bij deze behandeling richt onze therapeut zich vooral op het verbeteren van jouw spierkracht, balans en coördinatie zodat jij weer steviger op je benen staat en de angst om te vallen verdwijnt.

Meer weten?
Neem contact op met onze praktijk.

Maak een afspraak